Veelgestelde vragen

 • Bestellen
 • Ik heb een bon
 • Zakelijk
 • In welke waarden is de Platenbon verkrijgbaar?

  De Platenbon is verkrijgbaar in waarden tussen €5 en €150. Je kunt zelf het bedrag bepalen. 

 • Hoeveel Platenbonnen kan ik bestellen?

  Je kunt tot 10.000 Platenbonnen bestellen via deze website. 

 • Wat zijn de order- en verzendkosten bij een online bestelling?

  De order- en verzendkosten zijn als volgt opgebouwd:

  standaard order tot 25 Platenbonnen: € 2,99
  meer dan 25 Platenbonnen               : gratis

   

 • Worden er extra kosten gerekend voor het ontwerpen van een eigen kaart of het meesturen van een persoonlijke videoboodschap?

  Nee, er worden geen extra kosten berekend voor het meesturen van je persoonlijke videoboodschap en/of een persoonlijke tekst voor op de verpakking. Bestel je een fysieke cadeaukaart met je eigen afbeelding, dan wordt er € 1,75 (incl. BTW) per kaart in rekening gebracht voor de productie. 

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

  Bestellingen vóór 14.00 uur worden dezelfde werkdag verwerkt en aangeboden aan PostNL. Bestellingen ná 14.00 uur worden de volgende werkdag aangeboden. Bestellingen in het weekend óf op feestdagen worden de eerstvolgende werkdag verwerkt en aangeboden. De bestelling wordt meestal binnen 2 werkdagen geleverd ná aanbieding aan PostNL.

  Omdat wij geen invloed hebben op de bezorging kies je bij ons een verzenddatum en geen bezorgdatum. Bestellingen worden verwerkt ná ontvangst betaling! Bestel je meer dan 20 kaarten met eigen foto of artwork, houd er dan rekening mee dat de levering een dag langer kan duren.

  Heb je gekozen voor een specifieke verzenddatum dan bieden wij je bestelling op die datum aan bij PostNL. Houd er rekening mee dat PostNL niet op maandag bezorgt en dat bezorging rondom feestdagen langer kan duren. Wij raden daarom aan om tijdig te bestellen en de verzenddatum iets ruimer van te voren te kiezen.

  Pakketjes worden verstuurt via GLS (General Logistics Systems). Let op: Pakketjes kunnen niet bezorgd worden op een postbusnummer!

  Informatie over de postbezorging door PostNL rond de feestdagen vind je hier.  Voor het afleveren van pakketten via GLS gelden de volgende voorwaarden tijdens de feestdagen -> https://gls-group.eu/NL/nl/over-ons/gls-up-to-date/feestdagenplanning

 • Ik wil de Platenbon elders laten bezorgen. Kan dat?

  Ja, je kunt een ander afleveradres opgeven. 

 • Ik heb een fout adres, huisnummer of datum opgegeven. Wat nu?

  Voorkom dit door foutmeldingen niet te negeren en controleer alsjeblieft alle gegevens nogmaals voordat je de bestelling definitief maakt. Na betaling kun je de gegevens niet meer wijzigen en/of een bestelling annuleren. Neem zo snel mogelijk contact op met de klantenservice via telefoonnummer 040-2901661. Openingstijden: werkdagen 09.00-17.00 uur.

 • Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

  Je kunt betalen met iDEAL óf kiezen voor een overboeking. iDEAL is een makkelijke en veilige manier van online betalen via internetbankieren. Bij beide betaalmethoden verwerken wij je bestelling ná ontvangst van je betaling. 

 • Kan ik een factuur ontvangen?

  Wanneer je betaalt via iDEAL dan ontvang je bij de betaalbevestiging een PDF van de factuur.

  Als je kiest voor de betaalmethode 'overboeking' dan ontvang je een PDF van de factuur bij de orderbevestiging. Tevens ontvang je een email van onze paymentprovider Buckaroo met daarop het betaalkenmerk en het IBAN nummer waarop je het bedrag kunt overmaken.

 • Moet ik de Platenbon activeren?

  Fysieke kaart

  Ja, als je een Platenbon via deze website bestelt moet je de kaart zelf ná ontvangst activeren. Volg hiervoor de instructies die je per mail ontvangt (check ook je spambox). Wanneer je een ander afleveradres hebt gekozen bij je bestelling dan moet de ontvanger de kaart nog activeren! Hiervoor krijgt de ontvanger de mail met de activatie instructies. Voor het activeren van de kaart ga je naar www.platenbon.nl/activeer

  Koop je de Platenbon bij een van onze verkooppunten dan activeren zij de kaart automatisch voor jou zodra er een waarde wordt opgezet.


  E-voucher

  Nee, de e-voucher wordt automatisch geactiveerd. Hiervoor hoef je niets te doen. 

   

 • Waar kan ik de Platenbon nog meer kopen?

  De Platenbon kun je op deze website online bestellen. 

  De Platenbon is verkrijgbaar bij platenspeciaalzaken in heel Nederland.
  Op deze website kun je bij ‘Verkoop locaties’ het dichtstbijzijnde verkooppunt vinden.

 • Wat kan ik doen met de Platenbon?

  Met het tegoed op de Platenbon kun je LP’s, maar ook dvd's, cd's en games bij de deelnemende (online) entertainmentwinkels kopen. Bij sommige deelnemende winkels kun je er ook overige producten mee kopen. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Vraag bij de desbetreffende winkel wat er allemaal mogelijk is.

 • Kan ik mijn Platenbon direct gebruiken?

  De Platenbon is ná activatie 3 jaar geldig en direct te gebruiken. Heb je de Platenbon zelf via deze website gekocht dan heb je deze ongeactiveerd per post ontvangen en moet je deze zelf nog activeren! Heb je de Platenbon cadeau gekregen dan krijg jij de mail met de activatie instructies. Voor het activeren van de kaart ga je naar www.platenbon.nl/activeer

  Heb je via een van onze fysieke verkooppunten de Platenbon gekocht dan hebben zij de cadeaukaart geactiveerd. Om het saldo en de uiterste geldigheidsdatum van je Platenbon te checken vul je hier de 19-cijferige code in. Deze code staat op de achterzijde van de Platenbon, onder de barcode.

  Heb je een Platenbon bij een andere webshop (dan deze) besteld, dan kan het zijn dat jij (of de besteller) deze kaart via hun website moet activeren. Weet je het niet zeker, neem dan contact op met de desbetreffende webshop.

 • Wat is de geldigheidsduur van de Platenbon?

  De Platenbon is ná activatie 3 jaar geldig. Hoe lang je bon nog geldig is, kunt je controleren bij de saldocheck op deze site.

 • Hoeveel saldo staat er op mijn Platenbon?

  Dit kun je controleren bij de saldocheck op deze site.  Je vult daar de 19-cijferige code in. Deze code staat op de achterzijde van de Platenbon, onder de barcode.

 • Waar kan ik de Platenbon inleveren?

  Op deze website kun je bij de 'winkelzoeker' de dichtstbijzijnde innamepunten vinden. Je kunt jouw tegoed ook besteden bij verschillende webwinkels.

 • Hoe werkt het betalen met een Platenbon?

  Je kunt met de Platenbon betalen aan de kassa van de winkel. Daarnaast kun je met de bon bij een aantal winkels online betalen. Check hiervoor de winkel van je keuze of het mogelijk is.

 • Waar kan ik de de pincode op de Platenbon vinden?

  Fysieke kaart
  De pincode kun je vinden onder de kraslaag op de achterkant van de Platenbon. Deze code en het 19-cijferige kaartnummer heb je nodig bij het online verzilveren van de Platenbon.

  E-voucher
  De pincode staat vermeld op de e-voucher (zonder kraslaag dus).

 • Hoe kan ik een e-voucher verzilveren?

  Je kunt de e-voucher zowel online (bij een aantal winkels) als bij de winkel verzilveren. Je kunt de e-voucher printen en meenemen naar de winkel. Je kunt de bon ook downloaden als PDF en laten scannen aan de kassa. 

  Ook online kun je de e-voucher inwisselen bij verschillende winkels. Je hebt dan het 19-cijferige kaartnummer en de pincode nodig die op de pdf van de e-voucher staan. Check bij de betreffende winkel of online verzilveren mogelijk is.  

 • Ik heb nog een oude papieren cadeaubon (Nationale Platen&CD Bon, DVD&CD Bon). Is deze nog geldig?

  Ja, onze voormalige papieren cadeaubon is onbeperkt geldig, mits je zowel het A-gedeelte als het B-strookje nog hebt en de bon gestempeld is. Je kunt met de papieren bon dezelfde producten kopen als met de Platenbon. Let op: een papieren bon is niet in te leveren bij webwinkels! Daarnaast accepteren niet alle fysieke winkelpunten de oude papieren bon meer. Indien dat het geval is, kun je de papieren bon naar ons opsturen om te laten omwisselen voor een cadeaukaart. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaal je een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. Je kunt je bon(nen), op eigen risico, met je adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN

  Mijn papieren cadeaubon is nog in guldens. Is deze bon ook nog steeds geldig?
  Jazeker, onze guldenbon is ook onbeperkt geldig, mits het A-gedeelte en het B-strookje nog in tact is en de bon gestempeld is. De winkelier zal het guldenbedrag eerst omrekenen naar de eurowaarde. Daarna kun je het gewoon besteden. Let op: een papieren bon is niet in te leveren bij webwinkels! Daarnaast accepteren niet alle fysieke winkelpunten de oude papieren bonnen meer. Indien dat het geval is, kun je de papieren bon naar ons opsturen om te laten omwisselen voor een Platenbon. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaal je een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. Je kunt je bon, op eigen risico, met je adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN

  Ik heb mijn papieren cadeaubon per ongeluk door midden gescheurd, is de bon nog geldig?
  Als de nummers links en rechts onder aan de bon nog leesbaar zijn, is de bon nog geldig. Wel moet zowel het A-gedeelte als het B-gedeelte nog aanwezig zijn en dient de bon gestempeld te zijn.

  Mijn papieren bon is ernstig beschadigd. Wat moet ik doen?
  Indien je papieren bon beschadigd is, stuur de bon (of delen van de bon) dan op, met je adresgegevens en de reden waarom je de bon opstuurt. Wij sturen je vervolgens de Platenbon ter vervanging toe. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaal je een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. Je kunt je bon(nen), op eigen risico, met je adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN

  Kan ik mijn papieren cadeaubon ook online besteden?
  Helaas is het niet mogelijk om een papieren bon online te besteden, omdat het een echt waardepapier is. De waarde is alleen fysiek overdraagbaar. Voor besteding van een papieren bon verwijzen wij je naar onze fysieke innamepunten. Je kunt je papieren bon ook opsturen (op eigen risico) met het verzoek om de bon om te wisselen voor de Platenbon. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaal je een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. Je kunt je bon(nen), op eigen risico, met je adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN

 • Wil je persoonlijk contact?

  Heb je een vraag die hierboven nog niet is beantwoord? Onze klantenservice helpt je graag verder via entertainmentcard@tresis.nl of via telefoonnummer 040-2901661. Openingstijden: werkdagen 09.00-17.00 uur.

 • Welke winkels doen er mee met de Platenbon spaaractie van Record Store Day (december 2020)?

  Onderstaande winkels doen mee met de RecordStoreDay spaaractie

  AARLE-RIXTEL Bob’s Vinyl Dorpsstraat 6
  ALKMAAR Pop-Eye / Velvet Music Boterstraat 10
  AMERSFOORT Velvet Music Havik 7A
  AMSTERDAM Concerto Utrechtsestraat 52-60
  AMSTERDAM Velvet Music Rozengracht 40
  ARNHEM Kroese – Arnhem Rijnstraat 31
  ASSEN Warenhuis Vanderveen  Koopmansplein 16
  BERGEN OP ZOOM De Waterput Bosstraat 36
  BEVERWIJK BMM Games n’ Vinyl Breestraat 140
  BREDA Green-Vinyl Veilingkade 8
  BREDA Roots Mail Music Shop Van Goorstraat 14
  BREDA Velvet Music Houtmarkt 162
  COEVORDEN Music & More Friesestraat 50
  DELFT Sounds Brabantse Turfmarkt 83
  DELFT Velvet Music Voldersgracht 3
  DEN BOSCH Stichting de Langspeelplaat Hinthamereinde 71
  DEN HAAG Paagman Frederik Hendriklaan 217
  DEVENTER Plato Lange Bisschopstraat 22
  DORDRECHT Velvet Music Voorstraat 180
  EDE Velvet Music Maandereind 40
  EINDHOVEN CD TEEK Kleine Berg 52
  EINDHOVEN Velvet Music Edisonstraat 129
  ENSCHEDE Broekhuis Twente Marktstraat 12
  FRANEKER Mollema Music World Voorstraat 11
  GOUDA Free Music Turfmarkt 12
  GRONINGEN Boekhandel Van der Velde A-kerkhof 45-47
  GRONINGEN De Jongens van Hemmes Steentilstraat 10
  GRONINGEN Elpee-Groningen Oosterstraat 45
  GRONINGEN Plato  Oude Ebbingestraat 41-43
  HAARLEM North End Marsmanplein 19
  HAARLEM Sounds Haarlem Grote Houtstraat 171
  HILVERSUM Platenhuis ‘t Oor Leeuwenstraat 44
  HOOGEZAND Evelyn Novacek M. Veningastraat 132
  HOORN Uptown/ Records Nieuwe Noord 7
  KAMPEN Home of Entertainment Oudestraat 117
  LEIDEN Plato Vrouwensteeg 4-6
  LEIDEN Velvet Music Nieuwe Rijn 34
  MAASTRICHT Boekhandel Dominicanen Dominicanerkerkstraat 1
  MIDDELBURG De Drvkkery Markt 51
  NIJMEGEN Kroese – Nijmegen Molenstraat 126
  OSS Cd Kiosk Schakel 3
  ROTTERDAM Velvet Music Oude Binnenweg 121A
  ROTTERDAM Velvet Music – Donner Coolsingel 129
  TILBURG Sounds Nieuwlandstraat 33
  UTRECHT Broese Oudegracht 112-B
  UTRECHT Plato Voorstraat 35
  VEGHEL Platenzaak Wil’m Hoofdstraat 22
  VENLO Sounds Record Shop Parade 66
  VLAARDINGEN Platenreus Hoogstraat 210
  VLISSINGEN De Platenbaas Oude Markt 5
  VOLENDAM Jan Cas Sombroek Havenstraat 3
  WINSCHOTEN Hekman Muziek Torenstraat 34
  ZAANDAM Coco Records Zuiddijk 107
  ZWOLLE Plato Klokkensteeg 14
 • Ontvang ik ook een factuur?

  Wanneer je betaalt via iDEAL dan ontvang je bij de betaalbevestiging een PDF van de factuur.

  Als je kiest voor de betaalmethode 'overboeking' dan ontvang je een PDF van de factuur bij de orderbevestiging. Tevens ontvang je een email van onze paymentprovider Buckaroo met daarop het betaalkenmerk en het IBAN nummer waarop je het bedrag kunt overmaken.

 • Geldt er een minimale afname voor zakelijke bestellingen?

  Nee, er geldt geen minimale afname voor de Platenbon.

Gebruik van Cookies

Www.platenbon.nl gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar de pagina cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u Www.platenbon.nl toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen. Als u meer wilt weten over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, raadpleeg onze privacy verklaring.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen